ZAVIDOVIĆI

Održana manifestacija "Ususret ramazanu"

Ovom prilikom predstavljen je i rad Aktiva u protekloj i ovoj godini

Bogat program

Ar.M.

28.4.2019

Aktiv žena Zavidovići osnovan je prije četiri godine, a djeluje pri Medžlisu IZ Zavidovići, odnosno Odjelu za brak i porodicu koji je osnovao Rijaset IZBiH. 

Aktiv žena “En-Nisa” Zavidovići, u saradnji s Medžlisom Islamske zajednice Zavidovići, organizirao je tradicionalni program za žene “Ususret ramazanu”.

Program je započeo učenjem Kur'ana, a riječi dobrodošlice prisutnima su uputile Azra Đulan-Kovačević i predsjednica Aktiva Mihreta Delić-Mrkonjić.

Ovom prilikom predstavljen je i rad Aktiva u protekloj i ovoj godini, a bilježe brojne humanitarne akcije, predavanja i radionice za žene, kulturne manifestacije, izlete i druženja za žene.

Nakon obraćanja glavnog imama MIZ Zavidovići Izeta ef. Čamdžića, doktorici Amiri Hadžić dodijeljeno je priznanje za nesebično zalaganje i afirmaciju žena.

U programu su nastupili hor "En-Nisa", Hana Panjeta, učenici Prve osnovne škole, hor iz Kozarca.

Prigodnim riječima o važnosti nadolazećeg mjeseca ramazana kao prilike za činjenje dobrih djela i ibadeta obratile su se gošće Refija Arifagić iz Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu IZ Kozarac te Šuhra Terzić, profesorica iz Bihaća.

Amira Hadžić: Dobitnica specijalnog priznanja za afirmaciju žena

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.