RAZGOVOR

Ademaj za ''Avaz'': Unaprijedit ćemo rad Zavoda u kratkom roku, to se od mene i očekuje

Zilha Ademaj, inače, ekonomista je po struci, ali je cijeli radni vijek provela na rukovodećim pozicijama u zdravstvu

Ademaj: Veliko iskustvo u radu u oblasti zdravstva

S. MUHIĆ

29.4.2019

Nakon što ju je Vlada Kantona Sarajevo imenovala za direktoricu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, Zilha Ademaj kazala je u prvoj reakciji za "Avaz" da je izabrana na mandat vršioca dužnosti najdalje tri mjeseca do provođenja konkursne procedure i izbora direktora u četverogodišnji mandat. 

- U Vladi su mene vidjeli kao nekoga ko može kvalitetno obavljati funkciju direktora Zavoda, ponudili mi i prihvatila sam. Ono što mogu obećati jeste da ću svu svoju energiju, znanje i decenije iskustva i rada u oblasti zdravstva uložiti u poboljšanje rada Zavoda. Poznajem procese i mislim da bi mogla napraviti unapređenje u kratkom roku, što se od mene i očekuje - rekla je Ademaj.  

Zilha Ademaj, inače, ekonomista je po struci, ali je cijeli radni vijek provela na rukovodećim pozicijama u zdravstvu. Možda je i jedan od najvećih stručnjaka u oblasti menadžmenta i ekonomije u zdravstvu.

Bila je direktorica u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), direktorica u Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH, a donedavno ministrica zdravstva Kantona Sarajevo.

Na KCUS-u je bila direktorica stručnih službi nemedicinskih poslova, a u Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja bila je rukovodilac Službe za ekonomiju i planiranje. 

U kratkom periodu tokom 2012. godine Ademaj je bila ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.