REAKCIJE

Emrić: Dodik pokazuje da su mu Oružane snage BiH "trn u oku", ali je nemoćan, jer one kroče NATO putem

On to može osporavati, usporavati, ali u konačnici je nemoćan da to spriječi i zbog toga je nervozan, bahat i beskrupulozan

Emrić: Poruke zbog kojih moramo biti budni

S. DEGIRMENDŽIĆ

12.5.2019

Jasmin Emrić, zastupnik A-SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, komentirajući poziv Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, pripadnicima Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH da „na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan“, kazao je da Dodik pokazuje na ovaj način da su mu OSBiH "trn u oku". 

- Od koga je, previše je, jer Dodik u kontinuitetu pokazuje političku drskost, a ovom izjavom samo potvrđuje da su njemu Oružane snage BiH "trn u oku" koji ga žulja. Ali je tu nemoćan, može ih napadati, podrivati i pokušavati unositi nemir, ali je nemoćan da spriječi njihov razvoj.

NATO put je put kojim kroče Oružane snage BiH. On to može osporavati, usporavati, ali u konačnici je nemoćan da to spriječi i zbog toga je nervozan, bahat i beskrupulozan. Žalosno je da nam uzima vrijeme i dane i što se moramo baviti njegovim neodgovornim izjavama, ali je korisno da znamo koje su njegove krajnje namjere i što nam šalje poruke zbog kojih uvijek moramo biti budni i spremni da spriječimo svaki pokušaj razgradnje trenutno dostignutog nivoa ustroja i standarda Oružanih snaga BiH - kazao je Emrić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.