VOJNO-POLITIČKI ANALITIČAR

Kazazović: Dodika je ponijela euforija sa vojne parade

Ničija nije do zore gorjela, pa neće ni njegova

Kazazović: Dodik sve dalje ide preko crvene linije. Arhiv

Piše: S. Mujić

12.5.2019

U Oružanim snagama su tri puka koja baštine tradiciju Bošnjaka, Hrvata i Srba i svi imaju uniforme Bosne i Hercegovine. Izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o tome da bi Treći pješadijski puk trebao nositi uniforme bivše Vojske RS nisu ništa drugo nego izazivanje – kazao je Neven Kazazović, vojno-politički analitičar u izjavi za Avaz.ba.

- Mislim da je to zaoštravanje samo kako ne bi došlo do sporazuma koji bi Bosnu i Hercegovinu vratili na neki normalan kolosijek. Karakteristično je da je on to izjavio poslije boravka u Nišu gdje je bio na vojnoj paradi, to je detalj na koji niko ne obraća pažnju, ali u Srbiji su u euforičnom raspoloženju da su oni najjači, što nema nikakve veze – kazao je Kazazović.

On je kazao i kako rata sigurno neće biti, istakavši da je iz saopćenja NATO-a vidljivo kako  se takve stvari neće dozvoliti.

- Činjenica je da Milorad Dodik sve dalje ide preko crvene linije, dokle će to ići to ne znam, ali će sigurno imati posljedice po njega, odnosno njegov položaj. Ničija nije do zore gorjela, pa neće ni njegova – kazao je Kazazović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.