REAKCIJE

Tegeltija: Nismo dobili poziv za sjednicu Parlamenta

Tegeltija: Nećemo se odazvati na ad hoc pozive dok traje sjednica. Arhiv

M. AŠ.

26.6.2019

Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) nije dobilo nikakav poziv za sjednicu Parlamenta niti će se odazvati na ad hoc pozive dok traje sjednica, kazao je Milan Tegeltija, predsjednik ove pravosudne institucije, za "Avaz".

On je pojasnio, da bi predstavnici VSTV-a došli na sjednicu Parlamenta, moraju na vrijeme dobiti poziv da bi se mogli pripremiti i uskladiti raspored svojih aktivnosti. 

- VSTV nije tehnička služba niti servis Predstavničkog doma PSBIH da mu se pozivi za prisustvo sjednicama dostavljaju ad hoc u toku trajanja Parlamenta niti je to primjereno duhu partnerstva između zakonodavne i sudske vlasti u BiH. Ukoliko Predstavnički dom želi prisustvo predstavnika VSTV-a na sjednici, potrebno je na vrijeme uputiti poziv te će se u tom slučaju predstavnici VSTV-a svakako odazvati na takav poziv - istakao je Tegeltija za "Avaz".

Podsjetimo, poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nastavili su danas 2. hitno zasjedanje o stanju u pravosuđu, a u toku rasprave poslanici su zatražili da sjednici prisustvuje i neko iz VSTV-a kako bi mogli dati odgovore na neka pitanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.