MANIFESTACIJE

Tomislavgrad izabrao najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji: Sudjelovale 22 djevojke iz 12 zemalja

Ivana Ana Vlasici iz Rumunije najljepša u narodnoj nošnji na šestoj po redu Reviji tradicionalne odjeće i izbora

Ale Kamber

29.6.2019

Svečanost: Izabrana najljepša djevojka. tomislavcity.com

Uz vatromet sinoć je u Tomislavgradu otvoren Trg gange i hajdučke družine, a izabrana je i najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Ovom činu prethodili su smotra i defile počasnih jedinica iz Hrvatske i BiH, a uz bogat kulturni program sudionici su mogli uživati i u sajmu rukotvorina i domaćih proizvoda iz Tomislavgrada i Pleternice.

Ivana Ana Vlasici iz Rumunije najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji na šestoj po redu Reviji tradicionalne odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske održanoj u petak u Tomislavgradu.

Prvom pratiljom proglašena je Kinga Deniza Dancze iz Mađarske, drugom pratiljom Leslia Marjorj Samokic Kuikua (Marjory Quiquia) iz Perua dok je prema internetskom glasovanju i izboru posjetitelja Fecebook stranice Udruge "Stećak" za miss fotogeničnosti najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji pobjedu odnijela Eva Tadić iz Austrie.

Ukupno je sudjelovalo 22 djevojke pristigle iz 12 zemalja. 

Reviju su organizirali Udruga za očuvanje i promociju hrvatske tradicionalne kulture u BiH "Stećak" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizirala, a događaj je financijski potpomognut od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad dok se sam projekt održava pod pokroviteljstvom predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.