NAŠI U SVIJETU

Edin Gali i supruga žive u Americi, a u svakoj prilici ističu privrženost svojoj Bosni

Piše: Avaz.ba

25.7.2019

Edin Gali - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Edin Gali, bh. glumac s holivudskom karijerom, pravog prezimena Galijašević, tokom jula sa suprugom Visočankom Semirom i djecom uživao je u domovini. Njih dvoje svoju ljubav su započeli na na jednom bosansko-američkom koncertu, vjenčali se i dobili dvoje djece, sina Alija Hamzu i kćerkicu Imani.

I Edin i Semira iako žive u Los Anđelesu u svakoj prilici ističu veliku privrženost Bosni i Hercegovini i dolaze svake godine.

Ovaj rođeni Bužimljanin može se phvaliti zavidnom holivdskom karijerom. Do sada je djelio filmski set sa s Džejmijem Foksom (Jamie Foxx), Nikol Kidmen (Nicole Kidman) i Bred Pitom (Brad Pittom).

Edin i Semira: U sretnom braku. Agencije

Iako je sa samo šest godina, zajedno s roditeljima napustio Bosnu i Hercegovinu, Edin se i dan-danas osjeća Bosancem.

– Semira i ja smo bili na bosansko-američkom koncertu Nirvana Pistoljevića i Almera Imamovića. Negdje na sredini koncerta Nirvan i Almer su se zahvalili gostima za prisustvo i najavili da je s nama u publici Miss BiH Semira. Kad je ustala da se pozdravi s publikom, imao sam osjećaj da je vrijeme stalo, ali i veliku želju da se upoznam s njom. Nakon koncerta nas dvoje, Nirvan i Almer smo se slikali zajedno za „Avaz” i na toj fotografiji smo izgledali kao da smo već dugo zajedno. Razmijenili smo kontakte, naravno, nazvao sam je odmah sljedećeg dana – rekao nam je Edin, dok nam je Semira otkrila čime ju je Edin osvojio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.