SAOPĆENJE

Arnaut opet pita Zvizdića: Hoće li vozila iz Vaše pratnje poštovati prometne propise

Arnaut: Prvoj urgenciji "istekao rok". Avaz

Avaz.ba

30.9.2019

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Damir Arnaut uputio je drugu urgenciju predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću za dostavu odgovora na poslanička pitanja nakon što je istekao rok od 30 dana od prve urgencije. 

Arnaut u saopćenju za javnost navodi kako je i ovu urgenciju uputio u skladu sa striktnim odredbama Poslovnika, "posredstvom predsjedavajućeg Predstavničkog doma", odnosno posredstvom samog Zvizdića.

osim toga, podsjeća "da je Zvizdić, kao predsjedavajući Doma, potpisao tu prvu urgenciju prema Zvizdiću kao "predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, odnosno samom sebi, 29. avgusta ove godine, što potvrđuje i akt koji je priložio".

- Kako predsjedavajući Vijeća ministara, međutim, nije odgovorio na moja pitanja, ovim putem drugi put tražim da urgirate dostavu odgovora. Također Vas molim da se upoznate da su Zakonom o parlamentarnom nadzoru propisane sankcije za neodgovaranje na poslanička pitanja - navodi Arnaut u urgenciji.

Istovremeno podsjeća da već duže od tri mjeseca pokušava od Zvizdića dobiti odgovor - da li će naložiti da vozila u kojima se nalazi, kao i ona u Zvizdićevoj pratnji, ne koriste zvučnu i svjetlosnu signalizaciju osim u iznimnim situacijama te da li će naložiti da ta vozila poštuju sve prometne propise, uključujući da se ne ubacuju ispred drugih vozila na raskrsnici prekoputa zgrade Parlamentarne skupštine BiH.      


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.