IMENOVANJA

Izabran Nadzorni odbor, dolazi li Duška Jurišić na čelo TVSA

Zgrada u kojoj se nalazi TVSA. Arhiv

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

4.11.2019

Skupština JP Televizije Kantona Sarajevo (TVSA) je na današnjoj sjednici imenovala Dubravka Barbarića (DF), Editu Sulejmanović (SDP) i Avdiju Hasanovića (NiP) za članove Nadzornog odbora ove televizijske kuće.

Konkurs za direktora TVSA raspisao je 16. septembra stari Nadzorni odbor (Vlastimir Mijović, Dubravko Barbarić, Mirsad Pindžo) kojem je mandat istekao 21. septembra.

Podsjetimo, ova pozicija već nekoliko mjeseci predmet je žestokih neslaganja u vladajućoj koaliciji u Kantonu Sarajevu, između Naše stranke i Naroda i pravde. 

Nakon što je viđena u jednom sarajevskom restoranu s izvršnim direktorom programa TVSA Harisom Dučićem, u novinarskoj zajednici proširila se informacija da bi na direktorsku poziciju mogla biti imenovana novinarka Duška Jurišić, koja je trenutno pomoćnica direktora Radio-televizije BiH.

Na čelu Skupštine JP Televizije Kantona Sarajevo (TVSA), koja je danas izabrala članove Nadzornog odbora, je Danka Polovina-Mandić, a članice su Dženita Alajbegović i Amira Varatanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.