CIKBIH

CIK utvrdio da Radončić, Turković, Podžić i Božović ispunjavaju uvjete da budu ministri

I kandidati za zamjenika ministra Dževad Mahmutović, Nedžad Branković, Nezir Pivić, Hazim Rančić i Vladimir Mijatović ispunjavaju sve potrebne uvjete

CIKBiH. Avaz

Piše: S.D. / Avaz.ba

18.12.2019

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine utvrdila je da predloženi kandidati za ministra Mlađen Božović, Sifet Podžić, Fahrudin Radončić, Bisera Turković ispunjavaju sve potrebne uvjete za imenovanje u novi saziv Vijeća ministara BiH.

Kako je saopćeno iz CIK-a BiH uvjete ispunjavaju i predloženi kandidati za zamjenika ministra.

- Postupajući po zahtjevu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kojem su dostavljeni popunjeni obrasci, propisani od CIK BiH, za kandidate za funkciju ministara ili zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici, u skladu s članom 10c. i 10d. tačka b) Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, utvrdila je da predloženi kandidati za ministra Mlađen Božović, Sifet Podžić, Fahrudin Radončić, Bisera Turković i predloženi kandidati za zamjenika ministra Dževad Mahmutović, Nedžad Branković, Nezir Pivić, Hazim Rančić i Vladimir Mijatović ispunjavaju sve potrebne uvjete za imenovanje, propisane Izbornim zakonom BiH, saopćeno je iz CIK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.