SARAJEVO

Zastupnici Arnauta optužili da se u Parlamentu bavi marketingom

Lovrinović optužio predlagača ovog zakona Damira Arnauta da od Zastupničkog doma PSBiH pravi lakrdiju

S današnje sjednice Predstavničkog doma PSBiH. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

4.2.2020

Nakon što je šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović tražio da se s današnje sjednice skine prijedlog zakona kojim je predviđeno smanjenje otpremnina bh. funkcionerima, uslijedila je rasprava, nakon čega je predsjedavajući Denis Zvizdić dao pauzu.  

Lovrinović je prije toga kazao da je tražio na Kolegiju u proširenom sastavu Zastupničkog doma PSBiH da se ova tačka skine s dnevnog reda, ali da njegov zahtjev nije uvažen.


Damir Arnaut. Avaz

Zbog toga je predložio zastupnicima da se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH skine s dnevnog reda jer ranije nije dobio podršku državnih parlamentaraca. Predložio je zaključak kojim bi se ubuduće onemogućilo da se u proceduru upute isti akti koji su odbijeni, odnosno sa istim sadržajem i obrazloženjem.

Lovrinović je optužio predlagača ovog zakona Damira Arnauta da od Zastupničkog doma PSBiH pravi lakrdiju.

Zastupnik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kazao je da se i on ne slaže s tim da se u proceduru upućuju isti zakoni koji su već pali u Parlamentarnoj skupštini BiH. Arnautov potez nazvao je bavljenjem marketingom, a ne suštinom.

Pauza je završena, Lovrinović je odustao od zaključka i prijedlog zakona ostaje na dnevnom redu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.