SARAJEVO

Direktor Aerodroma Sarajevo za "Avaz": Avioni su poluprazni, trpimo velike gubitke

"Luhthansa" je već ranije otkazala neke letove, ima naznaka i za druge kompanije, ali još ništa nije zvanično, kaže Kajmaković

Kajmaković: Smanjen broj putnika. Arhiv

Piše: L. S. / Avaz.ba

14.3.2020

Armin Kajmaković, direktor Sarajevskog aerodroma, za "Avaz" je kazao da se na aerodromu provode sve mjere kontrole zbog novonastale situacije uzrokovane širenjem koronavirusa

- Još nemamo zvaničnih informacija da li će zbog ove situacije doći do zatvaranja aerodroma, ali imam informaciju da o toj mjeri razmišljaju na aerodromima u drugim zemljama - rekao je Kajmaković. 

Kako je naveo, u stalnom je kontaktu s rukovodiocima Granične policije i s federalnim inspektorima te da sve vrijeme prate aktuelnu situaciju.

- Oni su na prvoj liniji fronta jer oni provode sve mjere, implementiraju sve uz naše kolege s aerodroma, koji im pružaju asistenciju. Kako sam informiran, u ponedjeljak u 6 sati ujutro stupa na snagu mjera stavljanja u samoizolaciju svakog putnika u dolasku - rekao je Kajmaković.


Aerodrom Sarajevo: Otkazuju se letovi. Arhiv

Na Sarajevskom aerodromu, naveo je direktor Kajmaković, zbog epidemije koronavirusa već rade određene kalkulacije, a održali su i sjednicu Uprave na kojoj su razmatrani svi rizici, uključujući i one od pada prihoda koji su već evidentni.

- Ima otkazanih letova. "Lufthansa" je već ranije otkazala neke, ima naznaka i za druge kompanije, ali još ništa nije zvanično. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati, ali je činjenica da je broj putnika značajno manji, u posljednje dvije sedmice avioni su maltene poluprazni - zaključio je Kajmaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.