SARAJEVO

Kako će biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH koju je zakazao Zaimović

Prema saznanjima "Avaza", ljekari koji su poslanici ovom Domu, upozorili su na ovu okolnost i protive se okupljanju u Domu mladih koje je zakazano za utorak u 12 sati

Zaimović: Nije poznato šta će odlučiti. Avaz

Piše: Avaz.ba

29.3.2020

S obzirom na to da je Kanton Sarajevo zabranio okupljanja više od 20 osoba s neophodnom socijalnom distancom, otvorilo se danas pitanje kako će biti održana zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, jer on broji 98 članova.  

Prema saznanjima "Avaza", ljekari koji su poslanici ovom domu, upozorili su na ovu okolnost i protive se okupljanju u Domu mladih koje je zakazano za utorak u 12 sati.

U toku su međustranačke konsultacije, a dodatni problem je što Predstavnički dom nema poslovnik, koji, naprimjer, ima Vijeće ministara BiH, da se materijal za sjednicu upućuju mailom, a glasanje za ili protiv, odnosno suzdržan, može se uraditi i Viber porukom.



Dom mladih: Mjesto gdje je najavljeno održavanje sjednice. Avaz

Ono što je trenutno činjenica jeste da su pojedinci iz SBB-a upozorili i na slučaj „Igman“, koji već istražuje Tužilaštvo BiH, zbog toga što se okupilo više stotina osoba iako je bila proglašena mjera zabrane okupljanja.

Ako bi se poslanici fizički okupili, to bi značilo i potencijalno počinjenje krivičnog djela i zbog mogućnosti eventualne pojave novog klastera koronavirusa.

U ovom trenutku nije poznato šta će odlučiti predsjedavajući Mirsad Zaimović, odnosno kolegij Parlamenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.