GRBAVICA

Donesena odluka o rušenju zgrade na trasi Južne longitudinale

Nakon gradnje zamjenskog stambeno-poslovnog objekta, srušit će se postojeći i na njegovom mjestu izgradit će se kružni tok

Sporna zgrada u Grbavičkoj. Ilustracija

Fena

6.4.2020

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS) Adi Kalem i načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji, koja podrazumijeva realizaciju Projekta gradnje stambeno-poslovnog objekta u Grbavičkoj ulici kao zamjenske lokacije za stambeno-poslovnu zgradu u Grbavičkoj ulici br. 62-68, koja se nalazi na trasi buduće Južne longitudinale.

Ministarstvo saobraćaja osiguralo je u budžetu za 2020. godinu finansijska sredstva za naknadu za zemljište na kojem će se graditi budući stambeno-poslovni objekt.

Potpisivanjem ovog sporazuma, nakon više od deset godina, stekli su se uvjeti za pokretanje aktivnosti radi realizacije spomenutog projekta.

Nakon gradnje zamjenskog stambeno-poslovnog objekta, srušit će se postojeći i na njegovom mjestu izgradit će se kružni tok, čime će se spojiti dva dijela Južne longitudinale.

Ministarstvo saobraćaja i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo potpisali su 2019. godine Sporazum kojim se Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo povjerava realizacija poslova vezano za taj projekt, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.