SARAJEVO

Vrijedna donacija Domu na Bjelavama i Gerontološkom centru

Ovaj naš doprinos može olakšati rad i osigurati osnovne potrebe štićenicima, rekao je Mehović

Piše: A. J. / Avaz.ba

16.4.2020

Uručene osnovne higijenske potrepštine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Kulturni centar Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini uručio je danas značajnu donaciju štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo.

Ova donacija se sastojala od osnovnih higijenskih potrepština kao što su pelene, kupke, šamponi, maske, rukavice, zaštitni viziri i vlažne maramice.

Donacija je danas uručena i Gerontološkom centru Sarajevo, a sastojala se od higijenskih rukavica, zaštitnih vizira, sredstava za dezinfekciju ruku i vlažnih maramica.

- Odlučili smo u ovim teškim vremenima borbe protiv širenja zaraze Covid-19 da osiguramo sredstva koja su neophodna ovoj instituciji. Imamo veoma dugu i dobro saradnju s Dječijim domom Bjelave i uvijek nastojimo da ih držimo na listi naših prioriteta kada organiziramo slične akcije. Kulturni centar Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini uručio je danas značajnu donaciju štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo ovog doma - kazao je prof. Fikret Mehović, PR Kulturnog centra “Kralj Fahd“.

Direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo Tarik Smailbegović preuzeo je donaciju i zahvalio saudijskom kulturnom centru na svemu što čine za njih.

Direktorica Gerontološkog centra Sarajevo Melisa Alibašić-Hadžić istakla je da je ovo prva donacije takve vrste koja dolazi od jedne strane ambasade u zemlji te dodala da se Kulturni centar “Kralj Fahd“ odmah odazvao na njen poziv za pomoć. Direktorica je uputila apel svima koji mogu da pomognu rad Gerontološkog centra Sarajevo u ovim teški trenucima.

Iz Kulturnog centra poručuju da će se ova saradnja nastaviti i da će uvijek podržati rad ove dvije institucije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.