VOGOŠĆA

Uspostavljena Covid ambulanta u Semizovcu

U Covid ambulanti će se raditi masovna testiranja i retestiranja građana koji imaju razloge da sumnjaju da mogu biti pozitivni na koronavirus

Covid ambulanta u Semizovcu. E. Muračević

Piše: Es. M. /Avaz.ba

24.4.2020

Vodeću ulogu u otkrivanju zaraženih osoba za područja Vogošće i Ilijaša preuzet će Covid ambulanta koju je Javna ustanova Dom zdravlja Vogošća uspostavila u  naselju Semizovac.

Prema riječima doktora Almira Pašagića, direktora Doma zdravlja u Vogošći ovo je urađeno u cilju efikasnijeg suzbijanja pandemije koronavirusa

 - Postojeća mbulanta u Semizovcu postat će i call centar koji pruža usluge informisanja, usmjeravanja, savjetovanja i naručivanja pacijenata, kaže Almir Pašagić. 


Dr. Almir Pašagić. E. Muračević

- Uradili smo sve što je bilo neophodno kako bi ona mogla poslužiti namjeni. Fizički smo u potpunosti odvojili prljavi i čisti put, kao što je to urađeno i u centralnom objektu u Vogošći, kako bi se spriječila bilo kakva mogućnost kontakta oboljelih sa zdravim osobama. Svi ljekari koji rade u Covid ambulanti nose vizire, zaštitna odijela, rukavice i maske. U Covid ambulanti će se raditi masovna testiranja i retestiranja građana koji imaju razloge da sumnjaju da mogu biti pozitivni na koronavirus, a stanovnici su Općina Vogošća i Ilijaš- napominje Pašagić.

Covid ambulanta radit će svaki dan u vremenu od 08. do 22. sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.