POSJETE

Satler sutra otvara novu zgradu Općinskog suda u Tuzli

Uručit će medicinsku opremu UKC-u Tuzla, koja uključuje respirator za intenzivnu njegu i anesteziju, te veću količinu zaštitnih odijela i maski

Satler će posjetiti će posjetiti zgrade Kantonalnog suda i Kantonalnog Tužilaštva u Tuzli. Arhiv

A. J. / Avaz.ba

4.6.2020

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johan Satler (Johann Sattler) sutra će posjetiti Tuzlu. Tom prilikom uručit će medicinsku opremu Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, koja uključuje respirator za intenzivnu njegu i anesteziju, te veću količinu zaštitnih odijela i maski. Nabavku opreme je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na COVID-19, ukupne vrijednosti 7 miliona eura, kojeg provodi UNDP BiH.

Nakon toga, Satler će otvoriti novu zgradu Općinskog suda u Tuzli koja je izgrađena sredstvima Evropske unije. Tom prilikom, kratko će posjetiti zgrade Kantonalnog suda i Kantonalnog Tužilaštva u Tuzli, koje su također obnovljene uz pomoć EU.


Johan Satler. Arhiv

Ukupna pomoć EU za saniranje zgrada sudova i tužilaštava u cijeloj BiH iznosi 20 miliona eura, s ciljem podrške jačanju vladavine prava u BiH.

Tokom posjete,  ambasador Satler će se sastati i sa predstavnicima vlasti Tuzlanskog kantona i grada Tuzla, kao i posjetiti  prostorije Međunarodne komisije za nestale (ICMP) - Identifikacioni projekat Podrinje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.