ZENICA

Hodžić: SBB se još jednom pokazao kao faktor stabilizacije

Odlučili smo podržati smjenu kako bismo omogućili funkcioniranje GV, ali i smanjili napetost na relaciji predsjedavajuća - gradonačelnik, kaže Hodžić

Sjednica zakazana za sutra. Arhiv

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

10.6.2020

Na sjednici Gradskog vijeća (GV) Zenica, koja ja zakazana za sutra, doći će do smjene Diane Bešić (A-SDA), predsjedavajuće ovog vijeća, potvrdio je za “Avaz” Jasmin Hodžić (SBB), zamjenik predsjedavajuće GV.

Prema Njegovim riječima, SBB BiH Zenica je na svojim organima usaglasio smjenu predsjedavajuće Bešić s obzirom na previše narušene odnose na relaciji predsjedavajuća - gradonačelnik Fuad Kasumović.

- Odlučili smo podržati smjenu kako bismo omogućili funkcioniranje GV, ali i smanjili napetost na relaciji predsjedavajuća - gradonačelnik. Međutim, to ne znači formiranje nikakve većine - kaže Hodžić.

Na ovaj način, ističe on, želi se smanjiti napetost ali i da projekti od značaja za grad budu realizirani i idu svojim tokom.


Hodžić: Došlo u pitanje funkcioniranje Gradskog vijeća. Avaz

-Toliko su odnosi narušeni da je došlo u pitanje funkcioniranje Gradskog vijeća. Želimo da se završi Plan rada GV, doprinesemo gradu. Još jednom se SBB pokazao kao faktor stabilizacije - kaže Hodžić.


Bešić: Zamijenit će je Babajić. Arhiv

Inače, umjesto Bešić na mjesto predsjedavajućeg doći će Almir Babajić iz SDP-a. Osim predsjedavajuće, doći će do izmjene u Radnom predsjedništvu. Eminu Tufekčić i Ekrema Ćosića iz SDA, zamijenit će Sabina Delić (Snaga centra) i Meliha Salčinović iz Naše stranke.


Sjednica Gradskog vijeća Zenica zakazana je za sutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.