HERCEGOVINA

SBB pregovara sa tri SDA-ova ministra, Laketić već pristupio

Oni prepoznaju jednu politiku SBB-a koja je progresivna, napredna, prepoznali su rad predsjednika Fahrudina Radončića i njegovo zalaganje za institucije ove zemlje i državu, rekao Kljako

Kljako: Prepoznali politiku SBB-a koja je progresivna i napredna. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

16.6.2020

Ministri u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji su bili članovi Stranke demokaratske akcije vrlo blizu su prelaska u Savez za bolju budućnost. Riječ je o ministru pravde i lokalne samouprave Suadu Baliću te ministru privrede HNK Željku Laketiću. 

Predsjednik Kantonalne organizacije Saveza za bolju budućnost (SBB) u HNK Anel Kljako kazao je da se razgovara sa svim moralnim i poštenim ljudima.  

- Vrata SBB-a su im širom otvorena. Oni prepoznaju jednu politiku SBB-a koja je progresivna, napredna, prepoznali su rad predsjednika Fahrudina Radončića i njegovo zalaganje za institucije ove zemlje i državu. To je razlog što se mi u SBB-u HNK suočavamo sa velikim prilivom članstva i sa velikim brojem prelazaka iz drugih političkih partija. Pozivamo sve moralne i poštene ljude da nam se priključe bez obzira kojim partijama pripadale - kazao je Kljako. 

- Laketić je istaknuti patriota, borac za državu i grad Mostar, istaknutih moralih vrijednosti i mi smo sretni da je prešao u naše redove. Pregovaramo i sa gospodinom Suadom Balićem te još jednim ministrom u Vladi HNK - kazao nam je Kljako.

Željko Laketić ministar je privrede u Vladi HNK. Arhiv

Željko Laketić ministar je privrede u Vladi HNK, a Suad Balić vodi Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

Ovakav scenarij, odnosno prelazak kadrova iz jedne stranke u drugu, mogao bi ubrzati formiranje nove Vlade HNK sa starim-novim dogovorenim premijerom Nevenkom Hercegovom.

Vlada HNK jedna je od onih koja nije formirana poslije izbora 2018. godine, a pregovori između SDA i HDZ nisu se pomaknuli s mrtve tačke.

Podsjećamo, jučer je kompletno rukovodstvo Kantonalnog odbora Građanskog saveza HNK, na čelu sa predsjednicom kantonalnog odbora Hatom Bebanić, pristupilo Savezu za bolju budućnost.

Bebanić je istakla da u SBB–u vidi progresivnu snagu ovog društva i želi da sa 800 glasova GS–a, koji su u proteklom mandatu propali, jer nisu uspjeli preći izborni prag doprinese rastu ove ideje, na području HNK.  

Predsjednik KO SBB HNK Anel Kljako naglasio je da je veoma sretan zbog odluke članova Građanskog saveza da se priključe SBB–u jer smatra da je jako bitno da se okrupnjava probosansko biračko tijelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.