SKANDALOZNA ODLUKA

Ovo su ljekari koji su glasali da se oduzme licenca Ismetu Gavrankapetanoviću

Zbog ovakvog odnosa prema uglednom ljekaru brojna boračka udruženja stala su u njegovu zaštitu i pružila mu bezrezervnu podršku

Gavrankapetanović: Skrenuo pažnju na slučaj djevojčice Nadin Smajović. Arhiv

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

16.7.2020

U Sarajevu je jučer održana sjednica Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo na kojoj je bilo govora i o prijavi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, v. d. direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

On je, podsjećamo, prijavljen Komori jer je pokušao skrenuti pažnju na sraman slučaj odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajović.  No, podsjećamo, kako smo sinoć i objavili, uopće nije bilo kvoruma da bi se na sjednici izglasala odluka o oduzimanju licence ovom uglednom ljekaru. 

Međutim, članovi komiteta odlučili su da se nastavi procedura oduzimanja ljekarske licence.


Podrška Vikićevih specijalaca. Facebook

Od devet članova, koliko ih je trebalo biti na sjednici, njih samo pet je došlo na sjednicu od kojih je četvero glasalo da se uglednom ljekaru oduzme licenca.

Radi se, prema nezvaničnim informacijama, o prof. dr. Enri Suljić, predsjednici Etičkog komiteta, prof. dr. Kseniji Miladinović, predsjednici Komore, i Maliku Vodopiću. Jedina koja je bila protiv ovakve odluke je prim. dr. Elma Vukotić.

Zbog ovakvog odnosa prema Gavrankapetanoviću brojna boračka udruženja stala su u njegovu zaštitu i pružila mu bezrezervnu podršku. 


Oglasili se i veterani Laste. Facebook

Veterani Odreda policije Bosna, čiji je komandanta bio Dragan Vikić, pružili su otvorenu podršku direktoru Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismetu Gavrankapetanović.

- Povodom najava iz sredstava javnog informisanja o oduzimanju licence prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, Udruženje veterana Odreda policije BOSNA Kantona Sarajevo daje bezrezervnu podršku njegovoj borbi za pravdu i istinu. Bio je sa nama u teškim danima agresije i zajedno sa svim herojima u bijelom svakodnevno spašavao živote branilaca Sarajeva i naše domovine. To mu ne smijemo i nećemo nikada zaboraviti - naveli su Vikićevi specijalci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.