NOVI USPJEH KBZ

Doktor Hodžić protekle noći uspješno porodio trudnicu pozitivnu na koronavirus

Još jedna Covid pozitivna trudnica uspješno je porođena carskim rezom. Majka dobro, beba također. Čuvajte se, poručio je dr. Hodžić

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

15.8.2020

Doktor Hodžić: Uspješan porod. Avaz

Protekle noći u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ) obavljen je još jedan porod trudnice, koja je pozitivna na koronavirus. 

Ovu informaciju obznanio je doktor Jasmin Hodžić, koji je, inače, i predvodio ovaj porod, te još jednom dokazao da je osoblje ove zdravstvene ustanove apsolutno spremno i stručno odgovorilo svjetskom izazovu Covid-19. 

- Još jedna Covid pozitivna trudnica uspješno je porođena carskim rezom. Majka dobro, beba također. Čuvajte se - poručio je dr. Hodžić.

Ovo je treći uspješan porod trudnice pozitivne na koronavirus, a koji je predvodio vrsni zenički doktor Hodžić. 

Naime, prvi slučaj poroda trudnice pozitivne na koronavirus u Kantonalnoj bolnici Zenica obavljen je 30. aprila, kada je 24-godišnja pacijentica iz Maglaja na svijet donijela dječaka. Tada je, također, na čelu tima bio dr. Hodžić, a upravo taj porod ušao je u historiju ove zdravstvene ustanove.

Drugi porod doktor Hodžić obavio je 17. juna, a radi se o pacijentici iz Zavidovića koja je na svijet donijela djevojčicu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.