SARAJEVO

Vijećnik Deljković najavio dolazak novog direktora "Vodovoda i kanalizacije"

Realno ako bankar može voditi "Vodovod" mogu i ja biti guverner Centralne banke, napisao je Deljković

VIK: Borba za direktorsku fotelju vodila se između tri kandidata. Arhiv

Avaz.ba

2.9.2020

Vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad i Gradskom vijeću Sarajeva Vedad Deljković (SDA) sinoć je na svom Facebook profilu nezadovoljno najavio dolazak novog direktora preduzeća "Vodovod i kanalizacija".

- Realno ako bankar može voditi "Vodovod" mogu i ja biti guverner Centralne banke - napisao je, između ostalog, Deljković.

Portal Press piše da je “bankar” iz Deljkovićevog statusa Ferid Šabotić.

Borba se vodila između Azre Muzur nekadašnje direktorice ovog preduzeća, Kenana Đipe dugogodišnjeg uposlenika ViK-a i Šabotića.

Šabotić je bio v.d. predsjednika Nadzornog odbora preduzeća “Rad” u trenutku kada je na čelo tog preduzeća nezakonito imenovan Senad Hasanspahić. Nakon što je o nezakonitom imenovanju saznala javnost, Hasanspahić je razriješen, tako da je direktorovanje trajalo dva dana vikenda, piše Press.

Ipak, nagrada za Šabotićev trud bit će imenovanje na poziciju direktora ViK-a.

Njegovo ime među prijedlozima na kantonalnoj kadrovskoj komisiji SDA iznenanadilo je sve, a prijedlog je stigao iz općinske organizacije Novo Sarajevo, od predsjednika ove organizacije Hazima Bahtanovića, jednog od aktera političko-koruptivne afere “Asim”.

S obzirom na to da je Bahtanović za predsjednika kadrovske komisije OO SDA Novo Sarajevo imenovao korumpiranog Fahrudina Solaka iz afere “Respiratori”, izvodi se zaključak da je Ferid Šabotić zapravo i Solakov prijedlog, piše Press.

Što se tiče programa rada, Muzur i Đipa svoje su programe predstavili kadrovskoj komisiji, a Šabotićev program rada još niko nije imao priliku čuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.