KORONA

Virus potvrđen kod 102 građanina Trebinja

Ovu informaciju dobili su poslije 12 sati, tako da će se ovaj broj naći u sutrašnjem izvještaju o broju novooboljelih

Ćurić: Ostatak rezultata testova očekujemo sutra i u ponedjeljak. P. Mucović

Piše: P. Mucović

7.11.2020

Prema dijelu rezultata testova, virus korona potvrđen je kod 102 građanina Trebinja, potvrdio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.  

Prema njegovim riječima od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske ovu informaciju dobili su poslije 12 sati, tako da će se ovaj broj naći u sutrašnjem izvještaju o broju novooboljelih.

- Riječ je testovima koji su uzeti u proteklih nekoliko dana. Ostatak rezultata testova očekujemo sutra i u ponedjeljak - istakao je Ćurić.

Dodao je da je u sedmici koja je iza nas iz Doma zdravlja poslano oko 430 briseva.

- U trebinjskoj bolnici hospitalizovano je oko 60 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus - naveo je Ćurić.

Uputio je apel svim sugrađanima da nose masku i izbjegavaju sve vrste okupljanja, jer je virus prisutan u zajednici i više se ne može govoriti o pojedinačnim slučajevima i porodičnim kontaktima.

- Svi raspoloživi resursi i medicinski kadrovi su tu da ukažu svaku vrstu pomoći našim sugrađanima. Nema mjesta panici, samo molim sve građane da se pridržavaju već donesenih mjera - istakao je Ćurić.

Svi građani koji imaju simptome koronavirusa treba da se jave porodičnom ljekaru kako bi bili pregledani u respiratornoj ambulanti i po potrebi testirani. Oni koji čekaju rezultate testa treba da se samoizoluju dok ne dobiju rezultat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.