SBB IDE U OPOZICIJU

Hamzić: Radončić je tražio da ministri SBB-a napuste Vladu TK

Tuzlaci su dobro zapamtili da je Fahrudin Radončić, kao ministar sigurnosti BiH, velikom akcijom policije za jednu noć uklonio migrante iz centra grada

Nedžad Hamzić. Arhiv

Piše: A. Č.

24.11.2020

Nedžad Hamzić, v. d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB-a u Tuzlanskom kantonu, danas je komentirao kao dobar rezultat SBB-a u Tuzli, ali i u cijelom kantonu, jer ta stranka nije imala predizbornu kampanju, bilborde, na glasačkom listiću nije bilo imena Fahrudina Radončića, i lokalni izbori nisu bili prioritet u odnosu na socijalne mjere i opće zdravlje.  

- Dobili smo instrukciju od predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da kao kantonalno rukovodstvo razmislimo o povlačenju naših ministara iz Vlade TK. Nakon Radončićeve ostavke na mjesto ministra sigurnosti, rečeno je da će SBB na svim nivoima biti u opoziciji. U Sarajevskom kantonu to se dogodilo voljom Četvorke, a u Tuzlanskom kantonu to treba biti principijelna odluka SBB-a. Razgovarat ću sa našim ministrima i svojom kolegicom i poslanicom Lejlom Vuković, te da nas dvoje kao kantonalni poslanici od kojih ovisi parlamentarna većina, izađemo iz nje i otvorimo prostor nekoj drugoj političkoj grupaciji da preuzme vladanje kantonom – kaže za „Avaz“ Hamzić.

On na kraju napominje da je SBB na ovim izborima podržao kandidaturu Jasmina Imamovića za načelnika Tuzle i da je ta podrška imala specifičnu težinu, jer su Tuzlaci dobro zapamtili da je Fahrudin Radončić, kao ministar sigurnosti BiH, velikom akcijom policije za jednu noć uklonio migrante iz centra grada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.