REAKCIJE

Avdo Avdić protiv činjenica o ruskom gasu

Međutim, na istoj televiziji N1, samo sat ranije gostovao je direktor “ BH Gasa”, Jasmin Salkić, koji uopće nije član Saveza za bolju budućnost i pojasnio novonastalu situaciju

Salkić i Avdić. Avaz

Piše: T. L.

17.12.2020

Novinar Avdo Avdić, blizak prijatelj optuženog Osmana Mehmedagića Osmice, gostovao je danas na televiziji N1 i direktno optužio „Radončićevog ministra“ da je plasirao dezinformaciju, kako bi se umanjio diplomatski poraz Lavrova, da je došlo do problema sa snadbijevanjem plinom. 

Međutim, na istoj televiziji N1, samo sat ranije gostovao je direktor “ BH Gasa”, Jasmin Salkić, koji uopće nije član Saveza za bolju budućnost i pojasnio novonastalu situaciju.

Salkić je doslovce rekao:

- Kapaciteti su spremni za zimu. Žao mi je što je to neko zloupotrijebio. Gas je uredno naručen i plaćen, sve je pregledano. Da li ima politike s drugim stvarima, kod Rusa uvijek ima politike i ovo pokazuje šta znači ruski utjecaj. Projekat Južna interkonekcija koji radimo se pokazao kao projekat koji treba još više ubrzati da ne bi čak ni u lažnom spinu napravili paniku - rekao je Salkić u Novom danu.


Direktor "BH Gasa" na istoj televiziji objasnio situaciju s isporukom gasa. Printscreen

Nakon što su dobili obavijest da nam je isporuka gasa smanjena za 50 posto od Gazproma, uposlenici „BH Gasa“ su odmah kontaktirali ruske kolege i utvrđeno je da je riječ o tehničkoj greški, prenio je N1.


Faksimil obavijesti ruskog "Gazproma" o smanjenju dotoka plina. Avaz

Nakon ovoga je potpuno jasno da problem sa plinom nije izmislio “Radončićev ministar”, kako se to maligno imputira, već da Avdić, vjerovatno, nije upratio informacije upravo date na N1, pa mu se u plinskom isparavanju, ni kriv ni dužan, ukazao lik Radončićevog ministra (Nermina Džindića), umjesto jedino kompetentnog direktora “BH Gasa” Jasmina Salkića (SDA).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.