RASPISAN JAVNI POZIV

Prijedlozi za "Šestoaprilsku nagradu" dostavljaju se do 1. februara

Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva dodjeljuje se kao najviše društveno priznanje za značajna ostvarenja i rezultate u rada

Gradsko vijeće odlučit će o dobitnicima. Arhiv

Piše: A. Nalo

22.12.2020

Do 1. februara naredne godine na protokolu Gradskog vijeća Grada Sarajeva ili putem pošte zainteresirani građani, predstavnici udruženja ili institucija mogu dostaviti svoje prijedloge i imena kandidata za “Šestoaprilsku nagradu” u 2021. godini.

Inače, ova nagrada tradicionalno se uručuje 6. aprila, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, a u povodu Dana Grada Sarajeva. Dobitnicima nagrade, koje se mogu dodijeliti pojedincu, grupi i kolektivu, uručuju gradonačelnik i predsjedavajući Gradskog vijeća.

- Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva dodjeljuje se kao najviše društveno priznanje za značajna ostvarenja i rezultate u rada u oblastima: privrede, nauke i obrazovanja, kulture i umjetnosti, sporta, zdravstva i socijalne zaštite, drugim oblastima rada i stvaralaštva, bez obzira na godinu ostvarenja, a koji doprinose ukupnom unapređenju, promociji i razvoju grada Sarajeva, kao glavnog grada Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine – napisano je između ostalog u javnom pozivu koji je objavljen na zvaničnoj stranici Grada.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju privredna društva, ustanove, udruženja građana, grupe od najmanje 200 građana i druga pravna lica, sa područja Sarajeva, s tim da nemaju pravo isticanja sopstvene kandidature za nagradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.