IN MEMORIAM

Društvo novinara BiH oprostilo se od poznatog novinara Tarika Helića

Tada i sve do današnjih dana je svojim glasom, neponovljivim baritonom ovjekovječio niz emisija

Tarika Helić preminup 5. januara. Arhiv

Z. K.

9.1.2021

Društvo novinara Bosne i Hercegovine ostalo je bez još jednog svog člana. Sa velikim bolom u srcu danas se opraštamo od našeg dragog i cijenjenog kolege – Tarika Helića. Svoj dugogodišnji novinarski i voditeljski put, kolega Helić je započeo u devedesetim godinama u RTVBiH u redakciji informativnog programa.  

Tada i sve do današnjih dana je svojim glasom, neponovljivim baritonom ovjekovječio niz emisija u kojima je kako autorski učestvovao tako i sa velikom voljom sarađivao sa nizom svojih kolega i kolegica. Uz veliko strpljenje nizale su se generacije koje su se uz ovog kolegu mogle naučiti ljepoti govora i jezika. Svoju ljubav prema Bosni I Hercegovini je pretočio u svakom svom govoru i radu, a rečenica – Svako dobro Bosno i Hercegovino – nikad više neće biti ista. Toj rečenici će nedostajati sva ljubav prema ljudim, dobrim ljudima ove države.


Objavljena smrtovnica. Facebook

Zajednički ćemo se sjećati niza serijala, u redakciji Kulturno – zabavnog programa Federalne televizije: „Pjesmom kroz gradove“, „Subotom uvečer“, „Legende BH sevdaha“, Jutarnji program „Dobro jutro“…

U program Radija Bosne i Hercegovine i Radija Federacije Bosne i Hercegovine je budio i razbuđivao slušateljke i slušatelje svojim glasom dugi niz godina. Dopisnici širom Bosne i Hercegovine sjećat će ga se kao kolegu u kojem su uvijek imali podršku u svome radu, i ono najbitnije – uprkos fizičkim udaljenostima – toplu ljudsku riječ.

Emisije Radija Federacije Bosne i Hercegovine “Naši ljudi” i “Priče za dobar dan” “U fokusu” nikad više neće biti iste bez poruke koja je za Tarika bila moto života – Svako dobro. Kako njegove kolege kažu - Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio televizije.

Tarik Helić rođen je 03. avgusta 1963. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.