SJEDNICE

Vlada TK: Poništena odluka o usvajanju budžeta po preporuci OHR-a

Vlada se upoznala sa aktom Ureda visokog predstavnika u BiH

Detalj sa sjednice Vlade. E. Skokić

Piše: E. Skokić

14.1.2021

Vlada Tuzlanskog kantona na svojoj današnjoj redovnoj sjednici poništila je ranije usvojenu odluku o prijedlogu budžeta TK za 2021. godinu.

- Vlada se upoznala sa aktom Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) od 08.01.2021. godine, te u skladu sa navedenim poništila dokumente i akte koje je usvojila na 35. vanrednoj sjednici održanoj 31. decembra 2020. godine, te ih povukla iz procedure objavljivanja u Službenim novinama Tuzlanskog kantona i potvrđivanja od strane Skupštine TK.

Riječ je o Uredbi sa zakonskom snagom o usvajanju budžeta TK i Uredbi sa zakonskom snagom o izvršenju budžeta TK za 2021. godinu, te Odluci o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja TK za 2021. godinu.

- OHR je insistirao da se vrati funkcionalnost kantona, na taj način mi smo sve ono što smo preuzeli u prethodnom periodu, a iz čega nisu proistekle nikakve pravne negativnosti, vratili Skupštini TK na odlučivanje - rekao je na današnjoj pres-konferenciji premijer TK Denijal Tulumović.


Donesenom odlukom Vlada Tuzlanskog kantona je predložila Skupštini Tuzlanskog kantona da se na prvoj narednoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona po hitnoj proceduri razmatraju prijedlog budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, kao i druge tačke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.