NAKON ODLUKE

Ahmetović za "Avaz": CIK je potvrdio sve ono što smo ispočetka govorili

Za sve imamo dokaze među kojima su da izborni materijal kasno ili nikako nije dostavljen u skoro sve prekooceanske zemlje, a naši građani su to očekivali i na to imaju ustavno pravo , kaže Ahmetović

Ahmetović: Ukazivali smo na nepravilnosti. Avaz

Piše: M. Aš.

21.1.2021

Sadik Ahmetović, šef izbornog štaba koalicije "Moja adresa Srebrenica“, kazao je danas za "Avaz" komentirajući odluku CIK-a da poništi izbore u Srebrenici da je "CIK u principu potvrdio ono što smo govorili oko izbornih prevara u Srebrenici"



Kršenje izbornih pravila

 - Istraga CIK-a je potvrdila sve ono što smo mi dokumentirali i poslali u svojoj žalbi vezano za kršenje izbornih pravila i narušavanje izbornog integriteta u toku izbornog procesa na glasačkim mjestima u Srebrenici. Ohrabrenje je što je država BiH  pokazala svoje prisustvo u Srebrenici i dala nadu u vladavinu prava. Ono sa čim nismo zadovoljni je činjenica da nije poništeno glasanje putem pošte. Tu je bilo puno propusta - kaže Ahmetović.

Kako je pojasnio, brojne nepravilnosti su uočene.  Od toga da je kasnio materijal u dostavi glasačima, do niza drugih za što imaju dokaze.

 - Za sve imamo dokaze među kojima su da izborni materijal  kasno ili nikako nije dostavljen u skoro sve prekooceanske zemlje, a naši građani  su to očekivali i na to imaju ustavno pravo - kaže Ahmetović.


Uvažiti našu žalbu

Istakao je da će uložiti žalbu Sudu BiH da se poništi i glasanje putem pošte

 - Vjerujem da sud ima već takvih presuda u slučaju Krsmanović i da će uvažiti našu žalbu - kaže Ahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.