NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nema para za policiju

Novi visoki predstavnik Kristijan Šmit morat će imati zeleno svjetlo i iz Moskve, kaže za "Avaz" Volfgang Petrič

Piše: Avaz.ba

28.1.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Nema para za policiju.


Za "Avaz" govori Volfgang Petrič (Wolfgang Petritsch), bivši visoki predstavnik u našoj zemlji. Vrijeme je da Evropska unija preuzme inicijativu u Bosni i  Hercegovini, kaže Petrič. Novi visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) morat će imati zeleno svjetlo i iz Moskve.


Kako Vijeće ministara BiH sramotno ignorira zahtjev Saveza sindikata policijskih organa u BiH - Nema para za policiju, ali ima za diplomatiju! Šta o tome kažu policajci.

Komentar dana napisala je Helena Javor-Ibrahimbegović - Koliko košta život u FBiH. 


Saznajemo šta je utvrdila finansijska istraga Tužilaštva BiH, koliko je direktor OSA-e Osman Mehmedagić u kešu isplatio Čediću i Sarajliću.


Otkrivamo kako je DF  uhljebio “diverzanta” koji je oteo Građanski savez. Pjevač savjetuje ministra odbrane BiH!

Ličnost dana je Entoni Blinken (Antony): Prekaljeni diplomata. 


Na stranama globusa najaktuelniji događaji u svijetu. U Evropi traje rat za vakcine. Zemlje platile i naručile doze, a kompanije kasne s isporukama i poručuju da će dostaviti umanjen broj. Zašto su svi kivni na Veliku Britaniju?


Donosimo pozitivnu priču iz Vareša - Novi život za mali bh. grad, gdje kompanija "Easter Mining" počinje s iskopavanjem rude. 

Dok zemlje EU i regiona grabe vakcine, naše vlasti nabavku tek najavljuju. Međutim, put do prvih vakcinacija u BiH i dalje je, prema svemu sudeći, veoma dug, jer, kako je potvrđeno za "Avaz", niko od nadležne agencije još nije tražio dozvolu za stavljanje vakcina u promet.

Za "Avaz" govori i novi premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i poručuje da u Kantonu slijede promjene iz temelja.

Donosimo i detalje izručenja našoj zemlji Marokanca osumnjičenog za ubistvo Jasmina Berovića.

Kakve su šanse da se špilja Vjetrenica nađe na UNESCO-ovoj listi? Jesu li vlasti u HNK učlinile sve što je bilo potrebno?

Dobra vijest za građane Sarajeva, uskoro novi tarifni sistem u vozilima gradskog prijevoza, koji donosi olakšice za putnike. Građani više neće morati plaćati kartu 1,80 KM za samo dvije stanice.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje svirepog ubistva starca kod Laktaša, a otkrivamo i koga su u Mostaru zbog međunardne prostotucije uhapsili pripadnici SIPA-e. 

Velika tragedija u Cazinu - podlegao i treći mladić nakon stravične saobraćajne nesreće. 

Na stranama Jet-seta predstavljamo Meri Gulin, Zeničanku koja učestvuje u kampanji za američki brend i koja je u Los Anđelesu pozirala ispred objektiva čuvene fotografkinje.

U kakvim se problemima ponovo našla Severina?

Na Sveznadaru savjetujemo kako da vaša kosa bude njegovana, sjajna i zdrava te šta biste trebali jesti da umirite organizam i živce. 

Na sportskim stranama čitajte: Edin Džeko ostaje u Romi; Šta je poručio novi selektor Ivajlo Petev.


Danas donosimo prilog "Biznis" s pozitivnim pričama iz cijele BiH.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.