DANAS U SARAJEVU

Dodjela naučne i stručne literature univerzitetskim bibliotekama u FBiH

Bit će potpisan danas i Ugovor između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i NUB-a BiH

Bit će dodijeljeno 778 primjeraka, odnosno više od 80 različitih naslova enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature. Ilustracija

A. K.

28.4.2021

Recentna izdanja naučne i stručne literature svim javnim univerzitetskim bibliotekama u Federaciji BiH bit će uručena danas u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će, s ciljem poboljšanja bibliotečkog fonda javnih visokoškolskih ustanova u FBiH, ove godine dodijeliti ukupno 778 primjeraka, odnosno više od 80 različitih naslova enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature, te časopisa.

Bit će potpisan danas i Ugovor između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i NUB-a BiH o nastavku finansiranja projekta implementacije sistema E-CRIS.

Također, predsjednik Savjeta za nauku ovog ministarstva akademik Rešid Hafizović će predstaviti i tematski Zbornik radova pod naslovom "Značaj nauke/znanosti u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenata“, čiji su izdavači NUB BiH i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.