USPJEH GODINE

Izet Bučo: Hvala Večernjem listu što su u mojoj rodnoj domovini prepoznali moj uspjeh

Dobitnikom ga je proglasio Enis Bešlagić

Javljanje uživo. Screenshot

Večernji list

28.5.2021

Pečat za Uspjeh godine pripao je Izetu Buči, bh. oskarovcu, kralju vizualnih efekata u Hollywoodu, koji se filmom “1917.” vinuo do zvijezda. Dobitnikom ga je proglasio Enis Bešlagić, jedan od najboljih glumaca na ovim prostorima, koji je bio Osoba godine u BiH za 2015. 

- Iskoristit ću priliku kako bih zahvalio za sve ove godine Večernjakovu pečatu što promovira vrijednosti ljudi koji su zaboravljeni ili su na marginama života, a stvaraju uspjehe kojima se dičimo i ponosimo. Tako se ponosimo i čovjekom koji je dobio Oscara prošle godine za film “1917.”. To je Izet Bučo, kralj vizualnih efekata - kazao je popularni Enis dodavši kako je Bučo specijalne efekte osjetio sam na svojoj koži. 

“Preko trnja do zvijezda” njegov je životni put. Zbog gelera u glavi i drugih teških ozljeda bio je na rubu smrti. Evakuiran iz ratnog Goražda do Velike Britanije, nakon brojnih operacija, oporavlja se, postaje majstor za 7. umjetnost. U Hollywoodu radi na “Piratima s Kariba”, “Nemogućoj misiji”, “Kralju lavova”... 

Iz Londona se javio Izet Bučo: 

- Hvala Enisu na ovako emotivnim riječima poslanim iz Narodnog pozorišta u Sarajevu. Posebna mi je čast što me je jedan ovako veliki glumac proglasio pobjednikom. Hvala Večernjem listu što su u mojoj rodnoj domovini prepoznali moj uspjeh te mi dodijelili Pečat za timski osvojenoga Oscara za vizualne efekte u filmu Sama Mendesa “1917.”. Čestitam i ostalim kandidatima na njihovim veličanstvenima djelima - kazao je Bučo.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.