RADUKIĆ TRAŽIO ZAŠTITU

Vukanović postavljao pitanja glavnom revizoru RS: Tako dobro radite da vam treba pola miliona za namještaj?

Kako se država raspada, a svi pozitivni izvještaji, pitao je Vukanović

Nebojša Vukanović i Jovo Radukić. Avaz

Piše: A. K.

23.6.2021

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske, snimio je novi videosnimak pod nazivom "ZAŠTO BJEŽI glavni revizor Jovo Radukić i odguruje narodne poslanike". Vukanović je susreo Radukića u hodniku Narodne skupštine RS kojem je postavio niz pitanja o njegovom radu, na koje nije dobio odgovore.

- Ko si ti da diraš moj telefon i zatvaraš vrata? Je li, gospodine Radukiću, ko si ti? Kako ste nabavili pola miliona KM za namještaj? Što ste namjestili taj tender? Jeste li vi revizor mafije? Je li vi dajete pozitivna mišljenja? Što ste dali pozitivno mišljenje Đokiću? Kako se država raspada, a svi pozitivni izvještaji? Šta je u skladu sa Zakonom, da vi crtate ko će dobiti posao? - pitanja su koja je Vukanović postavljao glavnom revizoru RS dok ga je snimao u zgradi.

Radukić mu je rekao da pitanja pošalje pismenim putem, na što je Vukanović ipak insistirao da odgovore dobije usmeno. Nakon određenog vremena Radukić je zatražio zaštitu.

- Momci, može li me neko zaštititi ovdje - pitao je Radukić.

Vukanović je pitao od koga da ga zaštite, te podsjetio da je on domaćin i narodni poslanik.

- Pitam te fino, ti si ovdje gost, a ja sam domaćin. Ti imaš da položiš račune narodu. Podnio sam protiv tebe krivičnu prijavu i neko će drugi suditi je li zakonito ili nije. Je li jasno? Je li tako dobro radite da vam treba pola miliona za namještaj? - rekao je Vukanović i pitao što nije odgovorio prije sedam dana kad je dolazio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.