POKUŠALA BITI DUHOVITA

Kojović se izvinio SDP-u zbog komentara Irme Baralije

Puna podrška politici pružene ruke, poručio je Kojović

A. K.

23.6.2021

Predrag Kojović i Irma Baralija. Avaz

Nakon što je Irma Baralija (Naša stranka) izazvala brojne reakcije komentarom na fotografije gradonačelnika Sarajeva i Banje Luke, Benjamine Karić i Draška Stanivukovića, predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović, je uputio izvinjenje SDP-u.

- Izvinjavam se SDP-u. Vjerujem da se radilo o neuspjeloj/nespretnoj duhovitosti. Puna podrška politici pružene ruke - napisao je Kojović na Twitteru.


Objava na Twitteru. Screenshot

Podsjećamo, Baralija je jučer napisala kako joj je "malo nezgodno" kada posmatra fotografije posjete gradonačelnice Sarajeva Banjoj Luci i susretu sa Stanivukovićem. Za fotografiju je naposala da izgleda kao "sa vjenčanja", a zatim je uporedila fotografiju Benjamine Karić i gradonačelnika Mostara Marija Kordića kazavši da podsjeća na par "nakon dvoje djece".


Objava na Facebooku. Screenshot

Svoj potez je pokušala opravdati pa je napisala da se šalila, te da opis koji je napisala ne govori o odnosu ove dvije stranke, SDP-a i NS.

- Status koji sam jučer imala bio je šaljivog karaktera i odnosio se na atmosferu koja je vladala u službenim posjetama gradonačelnice Sarajeva Mostaru i Banjoj Luci. On ni na koji način ne govori o odnosu između Naše stranke i SDP-a, za koji smatram da je korektan i produktivan, jedino govori o tome koliko pojedinci znaju prihvatiti šalu ili ne. U svakom slučaju, i jedna i druga posjeta koje su se desile od izuzetne su političke važnosti i ja čestitam gradonačelnici na njima, kao i na dosadašnjem radu - napisala je Baralija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.