DONACIJA

Stiglo skoro 300.000 brzih testova za otkrivanje koronavirusa

Ova vrijedna donacija međunarodne kompanije "Novasit" proporcionalno će biti distribuisana relevantnim javnim zdravstvenim ustanovama u BiH

Stigla vrijedna donacija. Ilustracija

A. Ka. / Srna

27.7.2021

Dječiji fond UN (UNICEF) danas je Ministarstvu civilnih poslova u Vijeću ministara dostavio 295.968 PCR testova za brzo otkrivanje prisustva koronavirusa.

Ova vrijedna donacija međunarodne kompanije "Novasit" proporcionalno će biti distribuisana relevantnim javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, Federaciji BiH (FBiH) i Brčko distriktu, saopćeno je iz UNICEF-a u BiH.

Ministar civilnih poslova u Vijeću ministara Ankica Gudeljević rekla je ovom prilikom da stanovnici BiH treba da su spremni za novi talas pandemije koji se širi cijelim svijetom.

- Upravo zato, dijagnostikovanje je, osim prevencije, jedan od najvažnijih činilaca u borbi protiv koronavirusa dodala je ona i zahvalila kompaniji "Novasit" i UNICEF-u za pomoć.

Predstavnik UNICEF-a u BiH Rovnak Kan ukazala je na značaj brze dijagnostike kako bi se, imajući u vidu da trenutni talas pandemije pogađa svijet novim i zaraznijim sojevima, spriječilo širenje infekcije izvan utvrđenih grupa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.