REAKCIJE

Smailbegović odgovorio Nikšiću: Nas ne zanima politika, bitno je da Komisija za vrijednosne papire proradi

Poslodavci ne gube nadu da će pozicija i opozicija naći način da se prevaziđe problem sa imenovanjem novih članova Komisije za vrijednosne papire FBiH, kaže Smailbegović

Adnan Smailbegović i Nermin Nikšić. Avaz

Piše: E. Halimić

17.8.2021

Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović za portal „Avaza“ odgovorio je na navode predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića koji je danas uputio otvoreno pismo Udruženju poslodavaca FBiH, Privrednoj komori FBiH i Udruženju banaka BiH vezano za imenovanje Komisije za vrijednosne papire FBiH.

Vlast je ta koja imenuje članove Komisije

- Mi zaista nikad nismo ulazili u meritum ovog problema. Vlast je ta koja imenuje članove Komisije, oni daju prijedloge, usaglašavaju stavove između pozicije i opozicije. Nama je samo bitno da Komisija nakon više godina profunkcioniše. To nam je jedini cilj i to nam je važno – pojasnio je Smailbegović.

Dodao je da Udruženje poslodavaca FBiH u svojim saopćenjima nikad nikog nije direktno prozivalo.

- Nije nam to cilj niti se želimo miješati u pitanje sastava Komisije. Naravno razumijem i gospodina Nikšića i njegovo objašnjenje i insistiranje na pitanju ko su budući članovi Komisije. Jasno je da to trebaju biti ljudi koji mogu odgovoriti zadatku. Ali nekako se oni moraju između sebe dogovoriti. Sa strane poslodavaca problem je kad Komisija ne radi – naglasio je Smailbegović.


Poslodavci ne gube nadu

Prema njegovim riječima, poslodavci ne gube nadu da će pozicija i opozicija naći način da se prevaziđe problem sa imenovanjem novih članova Komisije.

- Jako nam je važno da proradi Komisija. Uredu je da se gospodin Nikšić javio da obrazloži stavove SDP-a BiH, ali nama njegovo pismo ne rješava problem. nas ne zanima politika, samo nas interesuje da Komisija proradi. Razumijem i gospodina Nikšića, ukoliko možemo da pomognemo na raspolaganju smo, ali nemamo ambicije da se miješamo u imenovanje novih članova Komisije za vrijednosne papire FBiH. Već dvije godine ne radi ova Komisija. Ogromna sredstva su blokirana, a investitori se ne usuđuju da priđu BiH - zaključio je Smailbegović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.