POTPREDSJEDNIK DNS-A

Jovičić: RTRS odlučio da ustupi mjesto BN televiziji, ako dobije saglasnost RAK-a

Dragi građani, borba se ipak isplati, poručio je Jovičić

Potpredsjednik DNS-a dr. Radislav Jovičić. Arhiv

N. Aj.

20.10.2021

Pritisak koji smo zajedno sa vama, dragi građani, ostvarili na vlast počeo je da daje rezultate. Iako se govorilo da nema mjesta u Multipleksu A sada je RTRS odlučio da, ako dobije saglasnost od RAK-a, ipak ustupi mjesto BN televiziji, kazao je potpredsjednik DNS-a dr. Radislav Jovičić, saopćeno je iz ove stranke.

- Dragi građani, borba se ipak isplati. Pogledajte samo zadnjih mjesec dana. Pobunili smo se zbog afere kiseonik pa smo ih natjerali da promijene dobavljače i mijenjaju zakonske okvire. Ustali smo protiv loših uslova u kuhinji UKC-a pa su je preko noći renovirali. Tražili smo ostavku moralno zalutalog gradonačelnika Prijedora i dobili je - kazao je Jovičić.

Poručio je da je sistem korumpiran i pod kontrolom nekolicine, ali da ni oni ne mogu protiv volje građana. 

- Ne mogu protiv vaše volje! Ne smijemo se još opustiti. Zamislite koliko je još neotkrivenih afera? Koliko je vašeg novca završilo kupujući tuđe vile, tuđe automobile i kiteći harmonike dok se vi borite za normalan život? DNS će nastaviti sa borbom koja će trajati dok ne promijenimo, ne samo vlast, nego i sistem u Republici Srpskoj – zaključio je Jovičić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.