BOSANSKA GRADIŠKA

Muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović pohvalio imame: Oni su ogledalo bosanskog prostora

Drago mi je da rade na suživotu i razvijanju dobrosusjedskih odnosa, proučio je muftija banjalučki

Ef. Abdibegović posjetio Bosansku Gradišku. AVAZ

Piše: B. Grgić

21.10.2021

Imami u Bosanskoj Gradišci su, prema ocjeni muftije banjalučkog Nusreta ef. Abdibegovića, među najmlađima, ali i najvrednijima u Bosni i Hercegovini.

Ef. Abdibegović to je rekao nakon posjete ovom gradu.


Dobra saradnja

- Oni su na granici BiH. Ko god ulazi u Bosnu, vidi njihov trag, ko god izlazi iz Bosne, vidi njihov trag i oni su ogledalo bosanskog prostora. Drago mi je da rade na suživotu i razvijanju dobrosusjedskih odnosa - rekao je muftija Nusret ef. Abdibegović, istakavši da ga uvijek lijepe vijesti iz ovog grada veoma obraduju.

Posebne zasluge muftija pripisuje glavnom bosanskogradiškom imamu Zejnilu ef. Latifoviću, čovjeku koji je značajno unaprijedio rad Medžlisa, ali i dao veliki doprinos na izgradnji suživota, tolerancije i međureligijske saradnje u gradu na Savi.

Također, Medžlis Islamske zajednice (IZ) Bosanske Gradiške prednjači u humanitarnom radu. Na ovom polju načinjena je dobra saradnja s privrednicima i ljudima dobre volje koji su pokazali svoju humanost.


Primjer vjernicima

- Nije dovoljno samo obnoviti džamije i ostale objekte. Humanitarne akcije najbolje govore o nama kakvi smo ljudi prema drugima koji su u nevolji. Sretni smo što smo u mogućnosti da možemo pomoći rekao je - ef. Latifović.

Bosanskogradiški imami svojim radom u slobodno vrijeme daju primjer vjernicima. Osim pčelarenja, istakli su se i u voćarskoj te proizvodnji sokova i drugih pripravaka na organskim osnovama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.