VRIJEME SJEĆANJA

Rat i poplave: Ima li šta lijepo da pamtimo

Malobrojni se jutros nisu sjetili 2014. i poplava koje su odnijele više 20 života, dok su desetine hiljada morale napustiti svoje domove. Uništeni su mnogi stambeni objekti, privredna preduzeća, proizvodni pogoni, poljoprivredna dobra....

Miljacka jutros. ALMIR PANJETA

Piše: E.Š.

5.11.2021

- Miljacka, jutros. Zadnji put sam je vidio ovakvu u maju 2014., nekoliko dana poslije na čamcu sam se vozio kroz sela oko Odžaka, napisao je na svom FB profilu novinar Almir Panjeta.

Malobrojni se jutros nisu sjetili 2014. godine. i poplava koje su odnijele više 20 života, dok su desetine hiljada morale napustiti svoje domove

Uništeni su mnogi stambeni objekti, privredna preduzeća, proizvodni pogoni, poljoprivredna dobra i saobraćajnice, a štete su procijenjene na oko četiri milijarde eura. 


Štete su procijenjene na oko četiri milijarde eura. ALMIR PANJETA

Na adrese nadležnih struktura vlasti tada su upućeni brojni prigovori, od izostanka pravovremene reakcije do neadekvatne organizacije postojećih službi. U to vrijeme Direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak je bio siguran da se negativna iskustva iz 2014. godine ne mogu ponoviti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.