DAN LJUDSKIH PRAVA

Sutra pres konferencija: Predstavlja se početak projekta Fondacije društva zajedničkih vrijednosti zajedno sa Robert F. Kennedy Fondacijom

Saradnja koje je počela 2019. godine tokom boravka Keri Kenedi (Kerry Kennedy), predsjednice RFK HR u Sarajevu, ima za cilj regionalno i evropsko povezivanje i aktivnosti RFK HR u domenu ljudskih prava pod simboličnim nazivom "Speak Truth To Power"

Pres konferencija zakazana je za sutra sa početkom u 10 sati. Arhiva

H. J. I.

9.12.2021

Povodom obilježavanja dana ljudskih prava 10. Decembra 2021 godine (petak) u Bošnjačkom Institutu, ul. Mula Mustafe Bašeskije 21, 71 000 Sarajevo, s početkom u 10 sati održat će pres konferencija na kojoj će se predstaviti početak projekta koji Fondacija društva zajedničkih vrijednosti zajedno sa Robert F. Kennedy Fondacijom za ljudska prava (RFK HR), pokreće u januaru 2022. godine, kako najavljuju iz Fondacije društva zajedničkih vrijednosti Sarajevo.


Regionalno i evropsko povezivanje

Saradnja koje je počela 2019. godine tokom boravka Keri Kenedi (Kerry Kennedy), predsjednice RFK HR u Sarajevu, ima za cilj regionalno i evropsko povezivanje i aktivnosti RFK HR u domenu ljudskih prava pod simboličnim nazivom "Speak Truth To Power" (STTP) ili "Govori istinu moćnima".

Robert F. Kennedy STTP je inicijativa za obrazovanje o ljudskim pravima namjenjena izgradnji sljedeće generacije branitelja, lidera i aktivista ljudskih prava iz cijelog svijeta koja preko Sarajeva dolazi u ovaj region i tako širi mrežu koja obuhvata preko milion polaznika sa pet kontinenata.



Domen ljudskih prava

Aktivnosti koje će se ukratko predstaviti na pres konferenciji se odnose na promovisanje promjena u domenu ljudskih prava i stalno generisanje pritiska na vlasti i druge društvene aktere kako bi ljudska prava bila istinski temelj razvoja države, društva i državnih institucija.

Projekat ima za cilj pružiti znanja i pregled metodologija i strategija obrazovanja i aktivizma u domenu ljudskih prava, njihovu provedbu i evaluaciju, kao i dokumente koji pomažu u korištenju, primjeni i nadogradnji RFK HR i STTP resursa.

Na konferenciji će se obratiti profesorica Arma Tanović Branković, Art konsultant Fondacije Društva Zajedničkih Vrijednosti koja će predstaviti projekat Fondacije. Predviđeno vrijeme pres konferencije je do 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.