BOSANSKA HEROINA

Nana Fata za "Avaz" o odluci da ove godine obavi hadž: Radujem se, to je naš život

Hvala vam što ste me nazvali, a neka mene čuva lijepi Allah, kazala nam je nana Fata

Nana Fata Orlović. Avaz

Piše: N. Aj.

7.2.2022

Nana Fata Orlović iz Konjević Polja odlučila je da je ovo godina kada će otići na hadž. Polako se priprema, samo da je zdravlje posluži.

- Ako Bog da idemo, spremamo se. Naravno da se radujem, to je naš život - kazala je nana Fata za portal "Avaza".

Dodala je da i ona nama želi sve najbolje.


Za sada je, hvala Bogu, dobro

- Ćemal ste, oni koji su mene vodili sve ove godine (novinari, op.a.). Hvala vam što ste me nazvali, a neka mene čuva lijepi Allah - kazala nam je nana Fata.

Hurija Karić, kćerka nane Fate, kazala nam je da se nada da će sve biti uredu kako bi njena majka napokon otišla na hadž.

- Jedino da ne otkažu odlazak na hadž iz BiH, kao što su je to bilo zbog korone. Ili ne daj bože neke bolesti. Ali za sada je, hvala Bogu, dobro. Malo je ovo vrijeme sada zeza, kako je bila bolesna. Redovno obilazi doktore. Bila je šest mjeseci pod terapijom, oporavlja se. Nije može sve kao što je prije mogla, vjerovatno su malo jači lijekovi bili pa je to sve malo iscrpilo. Mislili smo da neće to preživjeti, ali je sada dobro, hvala Bogu. Izgurala je.

Raduje se ona odlasku na hadž. Kaže: "Još to da ispoštujem". Bit će njoj poteško, obaveza je to velika i put je naporan. Ali maksimalno ćemo svi od sebe dati, samo neka ona bude zdrava - kazala je Hurija Karić.


Kada bude lijepo vrijeme posadit ćemo lale

Nana Fata će na h

adž sa svojom kćerkom Zlatkom koja živi u Americi.

Prošlo je osam mjeseci kako je uklonjena pravoslavna crkva iz dvorišta Orlovića.

- Kada bude lijepo vrijeme posadit ćemo lale ili neko cvijeće, vidjet ćemo koje još. Hoćemo nešto da radimo u bašti, ali nas sve strah da neko nešto ne uradi, vidite kakva je situacija. Bolje sjedit s mirom. Valja živjet, šta ćeš. A ona se sprema polako, samo da sve bude s hajrom i kako treba. Bujrum, kada god ste blizu. Vi ste kao velika njena porodica - kazala je na kraju Hurija Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.