NAKON HAPŠENJA HORVAT

U Hrvatskoj se špekuliše o rekonstrukciji vlade, politički analitičari smiruju situaciju

Davor Gjenero izjavio je Hini vezano za hapšenje Darka Horvata da su špekulacije o prijevremenim izborima opasne u uvjetima kada se ne zna što će sutra biti na globalnoj sceni

Andrej Plenković i Darko Horvat. Avaz

E. Ć.

20.2.2022

Politički analitičar Žarko Puhovski ocijenio je vezano za pokretanje istrage protiv Darka Horvata zbog zloupotrebe položaja, a kojeg je premijer Hrvatske Andrej Plenković u međuvremenu razriješio dužnosti ministra, da tamošnja Vlada nije ugrožena ako stvar ostane samo na Horvatu.

Prema ranijim neslužbenim informacijama uz Horvata i Mandac u ovom su slučaju osumnjičeni i potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić, piše "Hina".







- Ako se stvar proširi na Borisa Miloševića i dalje, onda je to ozbiljan problem, koliko za Vladu, a puno više za vladajuću koaliciju. Onda je moguće i rasprava o prijevremenim izborima, iako ja i dalje mislim da to nije tako skoro pred nama - rekao je Puhovski za Hinu.

Smatra i da ako zbog Miloševića bude nekih uvjetovanja SDSS-a vezano uz stabilnost vladajuće koalicije, Plenković ima dovoljno ljudi u Saboru, koji bi bili na njegovoj strani ako to bude potrebno.

Puhovski je rekao kako je ovo drugi put u historiji da je uhapšen aktivni ministar, ocijenivši nekorektnim današnje DORH-ovo saopćenje u kojem navode da, u skladu sa zakonom, neće nikome polagati račune.

Politički analitičar Davor Gjenero izjavio je Hini vezano za hapšenje Darka Horvata da su špekulacije o prijevremenim izborima opasne u uvjetima kada se ne zna što će sutra biti na globalnoj sceni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.