U ORGANIZACIJI NAPRETKA

Travnik: Promovisana knjiga Franje Topića "Bosna i Hercegovina naša domovina"

Ova knjiga na 240 stranica teksta obrađuje i donosi određene ideje, pokreće aktualne teme iz prošlosti, gradi porušene mostove između islama i kršćanstva

Sa promocije knjige. Fena

H. J. I.

10.3.2022

Nakon Sarajeva i Novog Travnika, knjiga "Bosna i Hercegovina naša domovina", autora monsinjora Franje Topića, počasnog predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" predstavljena je u srijedu i u Travniku u organizaciji HKD "Napredak" podružnica Travnik i Katoličkog školskog centra (KŠC) "Petar Barbarić" Travnik.

Knjigu su predstavili don Anto Ledić i Ivan Volić, a prisutnima se obratio i sam autor Franjo Topić, dok je moderator bio Anto Bilić, predsjednik Napretkove podružnice u Travniku, saopćeno je iz HKD "Napredak".

Predstavljači su istaknuli da su u ovoj knjizi sazdane kolumne u kojima je Topić obrađivao aktualne teme o događajima koji su za ove prostore bili veoma značajni, a nastajale su posljednjih petnaestak godina i objavljivane su u raznim medijima.

Ova knjiga na 240 stranica teksta obrađuje i donosi određene ideje, pokreće aktualne teme iz prošlosti, gradi porušene mostove između islama i kršćanstva, ruši barijere među nepromjenjivim nacionalnim težnjama te pokušava izgraditi dublju moralnu svijest svih bosanskohercegovačkih građana, navodi se u Napretkovom priopćenju.

Profesor Topić je u svom izlaganju napomenuo da Bosna i Hercegovina ima poslanje za dijalog i ekumenizam, a poseban naglasak je stavio na potrebu prihvaćanja BiH svojom domovinom od strane bosanskohercegovačkih Hrvata i svih drugih građana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.