NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Bošnjaci jedno, Komšić drugo!

U Ukrajini se ne smiju ponoviti greške iz BiH

Avaz.ba

4.4.2022

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u BiH, čitajte: Bošnjaci jedno, Komšić drugo.

Portparol Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Seđad Muhić oglasio se na svom oficijelnom Facebook profilu, gdje je poručio da svi bošnjački autoriteti misle da Bošnjaci ne trebaju birati predstavnika Hrvatima.

Održani izbori: Vučić dobio najviše glasova.

Komentar dana napisao je Nermin Demirović: Aerodrom za otpad.

SVETI MJESEC Ramazan u domovima bh. javnih ličnosti: Zvuk ezana i miris somuna. Brojne poznate bh. ličnosti ističu da je ramazan za njih poseban mjesec. Tako se Hanka Paldum u to vrijeme povlači iz javnosti te obavlja sve vjerske dužnosti propisane za ovaj sveti mjesec.

Jasminka Džumhur, članica UN-ove komisije: U Ukrajini se ne smiju ponoviti greške iz BiH. Doktorica pravnih nauka i ombudsman za ljudska prava BiH Jasminka Džumhur imenovana je za članicu Međunarodne komisije za istraživanje činjenica o kršenju ljudskih prava i međunarodnog prava u Ukrajini.

Ličnost dana je Romeo Franc: Istina bez kalkulacija.

Na stranama Globusa čitajte: Sve je više glasina o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika. Je li Putin teško bolestan?

ISTRAGA Da li je Vasković glavni uzrok: Zašto je ’iznerviran’ Osmanov megafon. Avdić izmišlja izdajnike SDA da se ne piše o otkrićima koja pokazuju narkoveze vrha obavještajno-sigurnosnih struktura s mafijom.

POČITELJ–ZVIROVIĆI Evidentna kašnjenja na gradilištu autoceste na jugu BiH: Kineska kompanija debelo probila rok. Iz Javnog preduzeća „Autoceste FBiH“ su nam pojasnili da je poddionica Počitelj – Zvirovići , kao LOT 1, podijeljena na dvije sekcije, a do sada je izvedeno oko 54 posto radova.

Nakon što je na inicija tivu BZK „Preporod“ otkupljen objekt: Slovačka pomaže u obnovi rodne kuće Safv et-bega Bašagića. Tako će Bašagićeva rodna kuća u Nevesinju, koja se nalazi uz samu Carevu džamiju, u okviru obnove biti prenamijenjena u muzejski prostor, a projekt će otpočeti, kako saznajemo, zahvaljujući podršci Ambasade Slovačke u BiH.

Ministar Adnan Šteta o aktuelnim projektima: Informacije o Prvoj transverzali trebaju dati Zavod za izgradnju KS i općine. Izgradnja tramvajske pruge na potezu od Ilidže do Čengić-Vile bit će završena u avgustu, kako je to i predviđeno.

STARO SARAJEVO Prije 130 godina utemeljena meteorologija u BiH: Prva meteorološka stanica osnovana 1892. na Bjelavama.

AKCIJA META Općinski sud Visoko pustio Mahira Očuza na slobodu: Kanabisovo ulje koristio za liječenje svoje bolesti.

Samoubistvo u KPZ Banja Luka: Objesio se zatvorenik.

NOTNI RAZGOVOR Pjevačica Nikolina Kovač-Kapor za „Avaz“ o karijeri i porodici: Moja svekrva Raza i ja smo u predivnim odnosima.

PREMIJER LIGA BiH Golijada na Mokrom Docu pripala domaćinu: Serdarušić obradovao Karačića.

KOŠARKA Kraj nezaboravne karijere Majka Kšiševskog: Kouč Kej otišao u legendu.

Današnje štampano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.