ČLAN KOMŠIĆEVE STRANKE

Video / Zlatan Begić dodikizirao pa novinarima dijeli lekcije: "Mladiću ja vam želim da, onaj, izrastete u pravog profesionalca"

Nakon burne reakcije i odgovora da to nije tema konferencije za novinare te odrešitog odgovora da neće napustiti koaliciju sa SDA, Begić je umislio da je sveznajući profesor pa je novinaru "Avaza" počeo dijeliti lekcije o novinarstvu. Dodikizirao je

Piše: S. Spahić

12.4.2022

Zlatana Begića, zastupnika Demokratske fronte (DF) u parlamentu BiH, mnogo je uznemirilo pitanje o američkim sankcijama Asimu Sarajliću, odnosno hoće li DF ostati principjelan i napustiti koaliciju sa SDA nakon što je i Sarajlić završio na crnoj listi. 

Nakon burne reakcije i odgovora da to nije tema konferencije za novinare te odrešitog odgovora da neće napustiti koaliciju sa SDA, Begić je umislio da je sveznajući profesor pa je novinaru "Avaza" počeo dijeliti lekcije o novinarstvu. Dodikizirao je. 


A novinar ga je upitao: - Da li ste razgovarali sa Vašim kolegama zastupnicima iz drugih stranaka oko Vašeg prijedloga? Da li će, naprimjer, Vaši koalicioni partneri iz HDZ-a podržati ovaj prijedlog obzirom da su u zadnje vrijeme sve bliži SNSD-u u stavovima?

Nakon što je insistirao da mu se ponovi pitanje, uslijedio je odgovor u stilu Milorada Dodika, koji je poznat po svojim razmiricama i neumjesnim komentarima upućenim novinarima na konferencijama.

- Mladiću ja vam želim da, onaj, izrastete u pravog profesionalca i niste na dobrom putu. Sa zastupnicima i političkim subjektom SBB-om ja ću, onaj, polemisati preko stranačkih organa i preko njihovih zastupnika a ne preko novinara Avaza. Meni je žao ako vam je to uvreda - rekao je Dod..., pardon, Zlatan Begić član stranke Željka Komšića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.