DOM ORUŽANIH SNAGA BIH

Održan sastanak sa članovima Ministarstva odbrane BiH i političkim savjetnikom NATO-a

Tema sastanka odnosila se na utvrđivanje prijedloga „Programa reformi BiH“ iz nadležnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH za 2022. godinu

Sa održanog sastanka. MINISTARSTVO ODBRANE BIH

A. O.

27.4.2022

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić predsjedao je sastankom Tima za provedbu dokumenta „Program reformi Bosne i Hercegovine“, koji je održan danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Na sastanku je sudjelovao i načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnik Senad Mašović sa svojm zamjenicima, kao i svi voditelji organizacijskih cjelina Ministarstva odbrane BiH te politički savjetnik NATO Stožera Sarajevo Kristijanom Hauptom (Christian Haupt).


Sastanak u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu. MINISTARSTVO ODBRANE BIH

Tema sastanka odnosila se na utvrđivanje prijedloga „Programa reformi BiH“ iz nadležnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH za 2022. godinu. Učesnici sastanka razmatrali su aktivnosti koje se ove godine mogu planirati u MO i OS BiH, kao dio reformskog procesa u obrambenom sektoru.

Sudinici su posebno naglasili da se u odabiru aktivnosti mora voditi računa o realno postavljenim zadaćama, koje će omogućiti nastavak reformskog procesa, a posebno pri suačavanju s različitim izazovima i okolnostima privremenog financiranja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.