PROMIJENJEN STATUS

Konjic i službeno postao grad

Malo je gradova u našoj zemlji koji se mogu pohvaliti da imaju više od 50 nacionalnih spomenika, baštinu na listi UNESCO-a, historiju zaokruženu pisanom riječju, monografijama, kazao je gradonačelnik Grada Konjica Osman Ćatić

Konjic i službeno postao grad. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić

30.4.2022

Najuspješniji učenici Srednje škole Konjic koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima, Alma Jusufbegović i Ali Halilović, svečano su otkrili tablu sa natpisom Grada Konjica na ulazu u zgradu Gradske uprave, te gradonačelniku Osmanu Ćatiću predali zastavu Grada Konjica.

Prethodno suvijećnici Općinskog vijeća Konjic održali 15. sjednicu na kojoj je usvojena privremena Statutarna odluka o Gradu Konjicu, čime je zvanično promijenjen status Općine Konjic u Grad Konjic.

Ovim povodom u Zavičajnom muzeju Konjic gradonačelnik Grada Konjica Osman Ćatić otvorio je izložbu pod nazivom “Konjički vremeplov”, koja kroz fotografije, audiovizuelne radove i postavku spomenika kulture, svjedoči o kontinuitetu naseljenog mjesta Konjic kroz vijekove.

- Malo je gradova u našoj zemlji koji se mogu pohvaliti da imaju više od 50 nacionalnih spomenika, baštinu na listi UNESCO-a, historiju zaokruženu pisanom riječju, monografijama, zato s ponosom svi trebamo reći da smo Konjičani i živimo upravo ovdje, gdje nas je i priroda, osim bogate historije, počastila najvrijednijim blagodatima, rijekama, planinama, jezerima. Budimo i dalje oni koji će ostavljati tragove dobra, kako su to činile brojne generacije prije nas. Neka status Grada bude obaveza svima nama da svako u domenu svog djelovanja doprinosi prosperitetu Grada Konjica i njegovom razvoju u svakom pogledu. Želim nam svima mnogo sreće i uspjeha - kazao je ovom prilikom gradonačelnik Grada Konjica Osman Ćatić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.