MAKEDONSKI PREMIJER

Zaev: Podržavam Otvoreni Balkan jer tu možemo uraditi sve i bez podrške EU

Prijatelji smo sa svim našim susjedima, pokazali smo da politički lideri moraju da donose hrabre političke odluke. Nažalost, to ne vidim u BiH, kazao je Zaev

Zoran Zaev. A. Kukić

Piše: A. Kukić

11.5.2022

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje je započeo 11. po redu Sarajevo Business Forum. On se obratio novinarima, poručivši kako ovaj region ima dosta toga što može ponuditi Evropskoj uniji.

- Naš potencijal je u energetskom sektoru, a što je razlog velike ekonomske krize koju imamo sad. Strateški potencijal između ulaska u EU i vjerujem ako region bude sarađivao bit će od velikog značaja za EU. Svih šest zemalja je potpisalo ugovor za zajedničko tržište i moramo da radimo na tome - rekao je Zaev.

On je istakao kako su politička pitanja Srbije i Kosova učinila su da region stoji u mjestu.

- Razjedinjujemo malo tržište, a kad smo ujedinjeni možemo privući vise snažnih investitora. Podržavam Otvoreni Balkan jer tu sve sami možemo uraditi bez podrške EU i vjerujem da će biti sve više hrabrih odluka za zajednički nastup kako bi se poboljšao standard života naših građana. 

Prijatelji smo sa svim našim susjedima, pokazali smo da politički lideri moraju da donose hrabre političke odluke. Nažalost, to ne vidim u BiH. Lako im je da se svađaju, a ne uspostavljaju dijalog i rješenje - poručio je premijer Sjeverne Makedonije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.