PREDSTAVNIČKI DOM PSBIH

U komisiju za usaglašavanje tekstova nije predložen predlagač Zakona, Borenović: Ovo nema ni u jednom parlamentu

Stavljate u komisiju ljude koji su glasali protiv ovog zakona koji treba usaglasiti, ovo je apsurd nad apsurdima, paradoks nad parodoksima, rekao je Borenović

Branislav Borenović: Biram riječi, ne znam kako da objasnim ovo što vi radite. SCREENSHOT

Piše: S. S.

27.6.2022

Na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH se raspravljalo o imenovanju tri člana iz Predstavničkog doma u Zajedničku komisiju oba doma za usaglašavanje teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost.

Iz Predstavničkog doma su predloženi Snježana Novaković-Bursać (SNSD), Predrag Kožul (HDZ) i Šemsudin Dedić (SDA), ali ne i Mirko Šarović (SDS) koji je predlagač ovog zakona.

Ovom informacijom je bio razočaran Branislav Borenović (PDP).

"Pravite cirkus od ovog parlamenta"

- Kad pomisliš da nema više šta što te može iznenaditi vi uspijete. Jel moguće da kolegij nije u komisiju nije stavio čovjeka koji je predložio? Da li je to moguće u bilo kojem parlamentu na planeti? Stavljate u komisiju ljude koji su glasali protiv ovog zakona koji treba usaglasiti. Ovo je apsurd nad apsurdima, paradoks nad parodoksima. Pravite cirkus od ovog parlamenta. Biram riječi, ne znam kako da objasnim ovo što vi radite - rekao je Borenović.

Kazao je da je sramota da ljudi sa političkim iskustvom urade takvo nešto i ne imenuju Mirka Šarovića u tu komisiju.

Predložio Mirka Šarovića

- Vi ne smatrate za shodnim da on bude u šestočlanoj komisiji. Svašta... Da ne bi bilo da nemam prijedlog, predlažem jedino logično da gospodin Šarović bude u komisiji i nadam se da će to biti uvaženo te da ćemo što prije zaboraviti ovo što ste vi predložili.

Podsjećamo, ranije je Dom naroda u ovu komisiju predložio Lidiju Bradaru (HDZ), Amir Fazlić (SDA) i Dušanka Majkić (SNSD).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.