SAOPĆENJE

Žarko Vujović nakon izlaska iz SD-a prešao u DF, nalazi se na listi u TK

Nosilac državne liste DF-a je Zlatan Begić, dok će federalnu listu nositi aktuelni zastupnik DF-a u Skupštini TK Mahir Mešali

Žarko Vujović. Agencije

A. K.

2.7.2022

Žarko Vujović, jedan od osnivača Socijaldemokrata BiH (SD BiH) napustio je tu političku stranku i prešao u Demokratsku frontu (DF). Iz DF-a je danas saopćeno da je Žarko Vujović na njihovoj listi u Tuzlanskom kantonu, kao i Zlatan Begić, Mahir Mešalić i Dajana Čolić.

- Žarko Vujović i popularni tuzlanski sportista novi je član Demokratske fronte, a na idućim izborima ujedno će biti i nosilac kantonalne liste koalicije 'Željko Komšić za građansku državu DF-GS - navodi se u saopćenju.

Nosilac državne liste DF-a je Zlatan Begić, dok će federalnu listu nositi aktuelni zastupnik DF-a u Skupštini TK Mahir Mešalić.

- Na građanskoj ali i multietničkoj listi koalicije 'Željko Komšić za građansku državu DF-GS' nalaze i se Boris Krešić delegat u Klubu Hrvata federalnog parlamenta, delegatkinja u istom klubu Sandra Imširović, ministrica u Vladi TK Dajana Čolić, Ivana Mijatović ministrica kulture i sporta u Vladi TK, kao i Elvir Mujkanović, najmlađi oficir ARBiH - saopćeno je.






Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.